Kenpo Karate is ons moderne, zeer uitgebreide zelfverdedigingssysteem dat ooit ontwikkeld werd door de Amerikaan Edmund Parker. Hoewel het systeem door de daarin opgenomen Sets en Vormen een traditionele tint heeft, is het juist uniek in de wereld door de enorme hoeveelheid Zelfverweer Technieken, die op realistische "Street-Style" wijze worden uitgevoerd. De opbouw van de lessen is zodanig dat men direct al vanaf de start het gevoel heeft ook werkelijk iets te kunnen.
Die opbouw laat tevens toe dat men zich optimaal kan ontwikkelen door te kiezen voor een combinatie van groeps- en privelessen.
Het systeem vormt de uitgebreide basis van waaruit onze lessen gegeven worden aan jong en oud, jeugd, vrouwen en mannen.
In al onze erkende Action Kenpo Karate scholen en  aan ons gelieerde scholen is dit systeem te leren.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankondigingen via: blogspot.comIs specifieke weerbaarheidstraining voor aparte groepen jongens en meisjes in de leeftijd 11 - 13 jaar.
Door nadenken, leren inzien en handelen in woord en gebaar wordt het eigen gedrag zodanig aangepast dat grotere veiligheid in tal van situaties op school en daarbuiten wordt bereikt. Steviger in je schoenen staan, opkomen voor jezelf, pesten het hoofd bieden en op welwillende wijze met elkaar omgaan, zijn onderwerpen die aan bod komen.
Doorgaans bestaat zo'n cursus uit 10 lessen en ze worden door ons gegeven op scholen en in de Action Kenpo Karate Studio's te Utrecht en Maarssen.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankondigingen via: blogspot.com


In 10 lessen wegwijs worden in de meest elementaire stukjes weerbaarheid met zowel het fysieke als het mentale aspect., plus een reeks van veiligheidstips. Kan gegeven worden aan gemengde groepen en aparte vrouwen- en mannengroepen. Groepen zijn niet groter dan 16 personen. Is een hele goede kennismaking met vooral praktische elementen  en kan zeker een uitnodiging zijn tot verdere training.
Wordt bij voldoende belangstelling in vrijwel alle Action Kenpo Karate scholen gegeven.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankodigingen via: blogspot.com  
Van staand op twee benen tot liggend op de grond. Kenpo Taijutsu geeft ongekende mogenlijkheden.
 Wij baseren ons op de vaardigheden uit Kenpo Karate, Japans Bujinkan Ninjutsu, Dim Mak,  Full Body Boxing, Shorite Ryu Taijutsu, Tai Kenpo en Chin-Na 
 Grepen, klemmen, worpen, take downs, grondwerk, wapens, geschiedenis, achtergronden en filosofie etc. in een totaal pakket bijeengebracht door Hans Hesselmann en zijn team onder de noemer Zenryoku  Kenpo Jutsu.
Wordt door middel van "Specials" per onderwerp getraind.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankodigingen via: blogspot.comAls het mis gaat dan proberen we ons altijd uit de sitiatie te redden door zo lang mogelijk op beide benen te blijven staan. Een zelfverdedigingsgevecht  eindigt namelijk lang niet altijd op de grond. Toch is het heel handig om te weten hoe vanaf de grond te vechten of iemand zo snel mogelijk van je af te krijgen.
Wordt door middel van "Specials" aangeleerd.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankodigingen via: blogspot.comWat te doen als doen als iemand met een voorwerp naar je slaat ? Een stuk hout of een honkbal knuppel en noem maar op. Valt er ongewapend iets tegen te doen ? Hoe voelt het om zelf met sticks te werken tot aan full contact toe ? Met speciale middelen en protectie verkennen we dit terrein. Vooral het full contact gedeelte spreekt heel veel deelnemers aan en lijkt in veel opzichten op het Japanse Chanbara vechten.  Daarnaast komen ook  specifieke onderdelen van Escrima en het Japanse Kukishinden Ryu Hanbo Jutsu aan bod.
Via onze "Specials" kom je hierover meer aan de weet.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankondigingen via: blogspot.comRennen, gewoon weg wezen is het beste advies als er een mes in het spel is. Maar wat te doen als je niet meer weg kunt ? Kunnen we ons eigenlijk wel verdedigen tegen een aanvaller  met een mes in handen ?  Tijdens onze workshops wordt in eerste instantie getraind op het voorkomen dat je slachtoffer wordt van een steekpartij. Waarop moet je letten.
Wat zijn je  "escapes".  Wat is de mentaliteit van iemand die doelbewust een mes bij zich draagt.  Wat is de zin en vooral ook de onzin van mesvechten. Tijdens de workshops wordt ook ingegaan op onze wapenwetgeving.
Via onze  "Specials" leer je hier meer over.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankondigingen via: blogspot.comBedreigingen met een vuurwapen beginnen in deze tijd wat meer voor te komen dan in het verleden. Wat te doen en vooral niet te doen als je oog  in oog staat met iemand die een vuurwapen op je richt.  Is verdediging mogelijk en zo ja, hoe dan ?? Ook tijdens deze  workshops  komt onze wapenwetgeving aan de orde.
Via onze "Specials" kom je tot meer inzicht.
Info: 06 - 49694305
Let ook op aankondigingen via: blogspot.com
Veel van de geschiedenis, achtergronden, filosofieen  en gebruiken van Martial-Arts komt maar zijdelings tijdens de lessen aan bod.  De fysieke training heeft doorgaans de overhand en dat terwijl  zeer veel aanvullende kennis kan worden geput  uit  wat er door de eeuwen op andere wijze aan Martial Arts kenneis is overgedragen.
Koppel je fysieke training in gelijke mate aan het bestuderen van de achtergronden en  kan je de mogelijkheden daarvan laten doorwerken in je dagelijkse leven, dan heb je een zeer krachtige en energieke  vorm van  "Life Style Training" .
Via onze "Specials" zijn dit interessante bijeenkomsten.
Info via: 06 - 49694305
Let ook op aankondigingen via: blogspot.com